dilluns, 25 de febrer del 2019

Tema 7: Experiències TIC a l'aula

Al llarg d'aquesta unitat hem ampliat els coneixements en matèria de TIC i maquinari que podem emprar a classe. És cert que es tracta d'un món molt ample i en continu canvi, aleshores pense, que ja es troba en la nostra mà continuar actualitzats i guanyar coneixements i eines per tal d'estar al capdavant de les TIC i TAC en la nostra professió, fet que, ja ha quedat patent, és més que mai necessari 💪. 

Un dels aspectes tractats a la unitat ha sigut la distribució de l'aula. És un fet que no és obvi si no el penses però és cert que com se situen els alumnes pot facilitar tant l'aprenentatge com la comoditat de la professora a l'hora de supervisar i ajudar als alumnes. M'agradat molt la proposta de l'aula en U, ja que, així estava a la meua escola i és cert que resultava molt pràctica. Cadascú es centrava en la seua tasca, sense la possibilitat de distraccions, al mateix temps que el professor podia veure en tot moment el que feien els alumnes i així reforçar l'ajuda.

Una altra activitat ha sigut la cerca i investigació per les pàgines oferides en l'escenari. Hem pogut veure altres projectes de TIC de centres “reals” i algunes experiències d’aula que una volta més ens han oferit noves idees i, perquè no, veure l’aplicació real de tot l’aprés en l’assignatura.


Ben és cert que com a professora m'agradaria gaudir d'una aula amb una pissarra digital interactiva i un racó d'ordinadors (aquesta idea m'agradat molt) però també pense que ja no és només el maquinari del qual disposem sinó també com l'emprem i fins a on volem actualitzar-nos i fer un ús correcte de tot allò que tenim a la mà.

dijous, 14 de febrer del 2019

Tema 6: el maquinari.

El tema 6 tracta sobre les tecnologies aplicades a l'àmbit educatiu. Hem pogut visualitzar un vídeo on, molt gràficament, es pot veure com una mestra utilitza una metodologia tradicional d'aprenentatge i, encara que el centre es "modernitza", la mestra no modifica la seua metodologia.

M'ha paregut una bona mostra de la necessitat de millorar i actualitzar-se per part del professorat. En la meua opinió, té igual que puguem comptar amb ordinadors, tauletes digitals, pissarres digitals, etc. si, per una banda, el professorat no està preparat ni format en la seua utilització és inútil tindre tota aquesta tecnologia. Per altra banda, introduir aquests elements en el dia a dia requereix un esforç extra per tal de canviar tota la metodologia educativa emprada fins al moment, és a dir, es tracta d'informatitzar els materials i, fins i tot, passar d'una metodologia tradicional on els professors són el punt d'atenció a una nova on els aparells electrònics adquireixen el protagonisme.

Els professors, a banda de tindre en compte tots aquests elements d'innovació, hauran d'actuar com a educadors en les noves tecnologies, perquè és cert que cada volta més els alumnes estan acostumats a jugar i conviure amb ordinadors i tauletes digitals, però el nostre paper haurà de ser el d'ensenyar una nova faceta d'aquests aparells: la faceta educativa i instructiva. A més, haurem de tindre en compte la possibilitat que molts xiquets i xiquetes no puguen disfrutar a casa d'aquests elements, que al cap i a la fi, són cars i totes les economies no s'ho podem permetre.

En resum, he vist que el vídeo proposat és molt significatiu per posar en relleu la importància d'adaptar la nostra metodologia educativa a les noves tecnologies i així poder fer d'aquestes una ferramenta per millorar, no només un aparell que o no sabem com utilitzar o no espremem al cent per cent.